perjantai 27. tammikuuta 2012

Suomalaista käsityötä


Pikku Stellan valikoima laajeni jälleen, tällä kertaa suomalaisella käsityöllä jota tehdään luonto, lapset ja ekologiset arvot mielessä ja sydämessä. Näistä syntyy Manteli!

Manteli-vaatteet syntyivät erään iloisen pikkutytön äidin rakkaudesta lapsiin, luontoon sekä hyväntuulisiin lastenvaatteisiin. Manteli-vaatteet ovat kotimaisena käsityönä ja luontoa säästäen valmistettuja pienten lasten vaatteita.

Mantelin, kuten varmasti myös sinun, sydäntä lähinnä ovat lapset. Niin tutut lapset, joita näkee omalla pihalla, puistossa ja kerhossa, kuin myös meistä kaukana olevat lapset. Manteli toivoo, että jokainen lapsi saisi elää turvallista ja onnellista elämää. Siksi jokaisesta Manteli-vaatteesta lahjoitetaan lyhentämättömänä 1 euro Unicefille Afrikan sarven katastrofiapuun, missä yhä lukuisat lapset kärsivät nälkää.

Manteli rakastaa myös luontoa ja toivoo, että kaikki lapset saisivat leikkiä vapaasti puhtaassa ympäristössä. Siksi osa Manteli-vaatteista on tehty kierrätysmateriaaleista, aidoista retrokankaista. Kankaat on kaikki tarkistettu huolella, jotta ne ovat puhtaita, ehjiä ja muutoinkin hyväkuntoisia. Osa kankaista on uudenveroisia, osa myös kotimaisia. Tästä on aina maininta erikseen. Viimeiseksi valmis vaate pestään luonto- ja allergiaystävällisellä pesuaineella. Kaikki Manteli-tuotteet pakataan uusiin luontoystävällisiin postipaketteihin.

Manteli-liivimekot

Manteli-liivimekot on valmistettu aidoista 100% puuvillaisista retrokankaista. Mekkojen kuosit tuovat mieleen muistoja omasta lapsuudesta, leikeistä joita silloin leikittin, iltasaduista joita luettiin. 
Liivimekot on kokonaan vuoritettu, joten ne sopivat myös talvella käytettäviksi. Vuorikangas on yksiväristä, kuosikankaaseen sointuvaa kierrätettyä puuvillaa. Poikkeuksena Sydänystävät-mekko, jossa vuorikangas on uutta puuvillaa. Näissä mekoissa ei ainakaan ole jäljellä mahdollisia kankaiden valmistuksessa käytettyjä haitallisia kemikaaleja.

Mekkoja on kolmea kokoa, 86 cm, 92 cm ja 104 cm. Mekkojen malli A-linjaisena on melko pitkäikainena. Osassa mekoista on tuplanepit olalla, mikä lisää käyttöikää. Ja voihan mekon pieneksi käytä ripustaa vaikka koristeeksi seinälle, tai vaikkapa ommella kankaasta vielä jotain aivan uuttaa, esim. pienen pussukan, nukenvaatteen jne. :-)

Mollamaija-liivimekko
 
Mollamaija-liivimekko takaa


Pupunen-liivimekkoPupunen-liivimekko takaa

 (Meidän pienelle neidille on tulossa tämmöinen Pupunen-liivimekko :) En vaan voinut vastustaa kun näin nämä söpöset pupuset!)

Vohvelisydän-liivimekko
Vohvelisydän-liivimekko takaaVaikka meillä ei lasten kaapeista retrovaatteita löydy (neidillä ainoastaan on yhdet minun vanhat kirkkaan keltaiset haalarit suoraan -80 luvulta :) ) niin täytyy sanoa että nämä mekot ovat kerrassan todella suloisia! Hintakin mekoissa on mielestäni kohdallaan, nimittäin yhdellä mekolla on hintaa 22€, josta menee tuo 1€ lyhentämättömänä Afrikan Sarven katastrofiapuun. Hyvää tekeviä vaatteita, niin monella tapaa!

Tulossa on myös Manteli-haalarihousuja :)

Manteli-tuotteet lisätään puotiin tämän päivän aikana. Tiedusteluja voi toki jo tehdä sähköpostiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit lueskelemassa. :-) Ilahdun myös kommenteista!